21 فروردین 1402

تجارت گوهرسنگ ها

 تاریخچه

شناخت گوهرها و استخراج آن ها از دیرباز به دلایل مختلفی ، مورد توجه انسان بوده است . کشور ایران هم از این امر مستثنی نبوده و مطالعات تاریخی و حتی ادبی این مرز و بوم نیز نشان می دهد که پیشینیان ما برای این علم اهمیت قائل بوده اند و از آن آگاهی داشته اند.

کتاب های ارزشمندی که از دانشمندانی نظیر ابوریحان بیرونی به جا مانده ، همه دلیل این مدعی می باشد.

بنابر تاريخ ،سنگهاى قيمتى ، براى نخستين بار ،در سومر ، بين النهرين مرکزى ،دره نيل و نواحى شرقى مديترانه معمول گرديد .در مناطق مختلف آسياى شرقى نيز استفاده از سنگ هاى قيمتى و نيمه قيمتى ،اهميت داشته است .

تجارت سنگ هاى قيمتى و نيمه قيمتى ،يکى از پر سودترين تجارت هاى دنيا است ؛ به طورى که بخش مهمى از اقتصاد کشورهايى چون آفريقاى جنوبى ،برمه ،تايلند ، چين ،هند را تشکيل مى دهد .تصور حذف اين صنعت به مثابه حذف صنعت نفت ،در کشور ما مى باشد . ارزش افزوده  حاصل از فرآورى گوهر ها، بسيار زياد بوده ،حدود 300 تا 500 درصد است و ارزش آن در دنیا حدود 800 میلیارد دلار است .

صادرات

سه کشور هنگ کنگ ،تايلند و هند ،بزرگترين صادر کننده سنگ قيمتى هستند .از هر 12 الماس موجود در بازار جهانى 11 عدد آن در هند تراش خورده و سهم هند از نظر ارزش 60%، ميزان 80 % و از نظر تعداد قطعا ت 92% است و اين صنعت در ميزان صادرات طى سال 2004 ،40% رشد داشته است و 30% صادرات هند را سنگ هاى قيمتى تشکيل مى دهند .

بيشترين صاردات هند به آمريکا مى باشد .تايلند 70%  ياقوت کبود و 90% ياقوت قرمز دنيا را تامين مى کند .به طور کلى به جز الماس و تا حدودى زمرد قسمت بزرگى از صادرات سنگ هاى قيمتى ،در تايلند صورت مى گيرد .

واردات

کشورهاى بزرگ واردکننده سنگ هاى قيمتى در جهان به ترتيب عبارتند از از ايالات متحده آمريکا ، اروپا و ژاپن که تقريبا" 70 تا 80 درصد واردات را به خود اختصاص داده اند .ايالات متحده  به تنها يى 35% تقاضاى جهانى را در سال 2001 داشته است .

دومين واردکننده بزرگ جواهرات ،اتحادیه ی اروپا مي باشد که 60% اين واردات مربوط به 4 کشور انگليس ،آلمان ،فرانسه ،ايتاليا و از 40% باقيمانده 20% مربوط به کشور سويس مى باشد .عمده ترين واردات اين کشور ها از کشور تايلند صورت مى گيرد.

ژاپن ، سومين وارد کننده جواهرات در دنيا ميباشد،  که در حال حاضر به يکى از کشورهاى بزرگ صادر کننده تبديل شده و ميزان  واردات سنگ قيمتى به اين کشور ،در سال هاى اخير سير نزولى داشته است .

نظر کاربران :

نظر خود را ثبت کنید

برای ثبت پیام باید وارد حساب کاربری خود شوید.